Great Support: 073 313 07 55

Astragalus (Eko & Raw)

99kr

Astragalus är känt för sina immunstärkande egenskaper samt som en kraftfull förkylningslindrare. Vissa kallar det en “mästerläkare” på grund av sin treenighet som anti-oxidant, anti-inflammatorisk och anti-bakteriell.

250g

In stock

SKU: ASTRAG-GE250 Categories: , , , ,

Inledning

Den legendariske kinesiske läromästaren Shennong visste att han var någonting stort på spåren
då han upptäckte och började använda sig av astragalus. I dag vet vi att örten har fantastiska egenskaper både för att lindra förkylningar och bygga upp hälsan i allmänhet.

Hälsoeffekter av astragalus

Astragalus är känt för sina immunstärkande egenskaper samt som en kraftfull förkylningslindrare. Vissa kallar det en “mästerläkare” på grund av sin treenighet som anti-oxidant, anti-inflammatorisk och anti-bakteriell. Man kan sammanfatta pulvrets hälsoeffekter som följande:

1. Förkylningskur! På grund av sina anti-bakteriella egenskaper fungerar astragalus perfekt både mot förkylningar och mer ihärdiga infektioner.

2. Immunboost! Astragalus används som läkemedel mot flera autoimmuna sjukdomar av den enkla anledningen att det stärker vårt immunförsvar.

3. Energiboost! De höga mineralhalterna i astragalus höjer din allmänhälsa och hjälper dig att känna dig piggare.

4. Se yngre ut! Eftersom astragalus är en stark antioxidant skyddar den dina celler mot fria radikaler vilket bland annat leder till en friskare hy.

5. Stresslindring! Då astragalus är ett så kallat adaptogen hjälper det din kropp att hålla stressnivån nere.

Utvinning och historia

Astragalus har en gedigen historia inom asiatisk läkekonst och nämndes för första gången i Divine Husbandman’s Classic of the Materia Medica för runt 2000 år sedan, där örten spåras till den legendariske kinesiske läromästaren Shennong som levde för över 5000 år sedan. Astragalus växer i Kina, Mongoliet och Nordkorea. Astragalus växer på gräsplatåer och bergssluttningar där den kan få mycket solljus. Örten är relativt enkel att odla, men det tar hela fem år innan den kan skördas. Detta för att försäkra sig om att alla näringsämnen når full potential. Örtens rot torkas och mals sedan ner till ett finkornigt pulver.

Användning och recept

Det går utmärkt att blanda pulvret i ett glas varmt eller kallt vatten, men kanske godare är att brygga te av det. Känner du dig ännu mer kreativ finns det flera spännande maträtter i vilka astragalus utgör en utmärkt ingrediens i tex olika grönsaksgrytor.

Reviews


There are no reviews yet.

Be the first to review “Astragalus (Eko & Raw)”