Mullbär – så galet goda

Mullbär_Front_SE#Print

Mullbär

Våra stora fina ekologiska mullbär smakar super till en fruktsallad, i en nötmix, till rawbollar, i en chokladmousse eller bara äta som de är!

Hälsa & mullbär

Det finns fyra starka faktorer som gör mullbär till ett superbär med få överbär. Den första är dess funktion som antioxidant, och då framför allt genom att den kryllar av antocyaniner, som bland annat är anti-inflammatoriska. De förbättrar blodcirkulationen och sägs även sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdom. Faktor nummer två stavas fibrer, då en portion mullbär utgör 20% av ditt rekommenderade fiberintag och är bra både för blodsockret och för att sänka kolesterolnivån.

Den tredje faktorn är c-vitamin. Mullbär innehåller fler av dessa än apelsiner, och en portion mullbär utgör 190% av den rekommenderade dagliga dosen. Inte illa alltså! C-vitamin skyddar bland annat ditt immunförsvar. Slutligen innehåller mullbär en mängd andra mineraler, framför allt järn och kalcium. Det är med andra ord ett riktigt mångsidigt och näringsrikt bär.

Köp våra mullbär här!

Mullbär (Eko & Raw)

 

mullbär chia

Maria Frisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *