GIVING BACK

Giving Back
När du handlar en produkt från Green Earth så bidrar du till ett bättre liv för någon annan.

Green Earth vill verka för att ge tillbaka och skapa möjligheter för människor att äta bra mat, röra på sig, hälsa och ha tillgång till rent vatten.

Här är några av våra projekt hittills:

Sopköket! Rädda maten
Under december månad skänkte vi 30 kg råvaror till Sopköket och deras cateringverksamhet.

Vattenprojekt till Syrien
Green Earths ägare Maria Frisk och hennes vän driver en hjälpsändning in i Syrien runt Aleppo och Idlib. Under oktober har de tillsammans med volontärer på plats skickat in 56 000 liter vatten. Green Earth bidrog med en summa pengar för detta men huvudparten kom ifrån vänner och vänners vänner.

Familjeåterförening
Via en volontär på plats i Grekland, fick Maria som driver Green Earth, höra om en familj som skulle behöva ett bidrag för att återförenas. En pappa som lämnat familjen i Syrien och fått uppehållstillstånd i Tyskland och mamman som flytt efteråt med de två små barnen. Mamman hade nu beviljats asyl i Tyskland men efter 9 månader i Grekland fanns det inte pengar till flygbiljetter. Green Earth och Maria med familj samt två andra givare gick in och kunde bidra med 9000 kr till återföreningen. 11 september landade mamman och de två små barnen i Tyskland.

Flicka med akut behov av operation
Under Augusti har vi varit med och bidragit till en flickas hälsa i ett stort flyktingläger i Jordanien. Flickan, som är 4 år råkade få kokande vatten över sig och behövde akut opereras, någonting familjen inte hade råd med. Via Human Relief Foundation kunde vi bidra, tillsammans med många andra, för att få ihop de 5000 euro som behövdes. De första rapporterna visar att det går bra och att hon efter omständigheterna mår bra. Vi kommer att bevaka och se om vi kan bidra till någonting mer för familjen.

Projekt kokplatta till flyktingläger på Samos
Green Earth stödjer Friendly Humans/ Vengligboerne på den grekiska ön Samos. Friendly Humans arbetar för att göra livet drägligare för människor på flykt som väntar i ett läger. Maten är mycket bristfällig och många av barnen äter bara potatis eller pasta. Målsättningen är att varje familj ska ha tillgång till en kokplatta så att de kan laga mat själva. En grupp volontärer har startat en odling inne i lägret utav grönsaker och blommor. Detta är mycket uppskattat av de runt 200 barn som finns inne i lägret.

Bidrag till familjs resa i Sverige 
Bidrag till tågresa för en familj som bor på ett asylboende utanför Stockholm som fick möjligheten att komma iväg från stan och bo på landet i norra Sverige några dagar. Här fick de tre barnen prova på att fiska, bada i insjö, äta hemlagad mat och röra sig fritt i skog och mark. De var mycket nöjda med vistelsen!