Acaimornings

DSCF8293

Acai, det lila superbäret

Superbäret Acai innehåller många vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror som ger snabb energiboost för en stressig vardag. Acaibäret innehåller bland annat 5 gånger så mycket mer antioxidanter som blåbär. Är rik på Omega-6 och Omega-9-fettsyror samt aminosyror.

Historia om Acai

Acaibäret växer vilt i Acaizeiroträden i Amazonas regnskogar i Brasilien. Det har dock ätits i hela Sydamerika i århundraden och har traditionellt använts inom folkmedicinen.

Majoriteten av Acai är vilt skördad och måste omedelbart tas om hand och frysas ned inom 24 timmar för att behålla sina näringsegenskaper. Mer än 90% av Acaibäret är kärna och endast 10% är fruktkött.

Det är inte ovanligt att acaibäret är en ingrediens i matlagning, inom juiceproduktionen och till och med inom likör-industrin för dess nyttiga egenskaper.

Användning av Acai

Acai har en smak av blåbär och choklad med ett nötigt inslag. Acaipulvret går utmärkt att blanda med vatten och dricka som det är. Pulvret kan även blandas ner i smoothie, juice eller frukostyoghurt om du vill berika med vitaminer. Eller varför inte kicka i gång dagen med en Acaibowl eller lila smoothie? 

Rekommenderad dos är 1-3 matskedar Acaipulver per dag.

Köp vår fina Acai här! 

Maria Frisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *